29 noiembrie 2010

Brasov

Nu stiu cum se-ntampla, dar in ultima vreme, de fiecare data cand ajung la Brasov, ploua!!!
Nu stiu daca e din vina mea au ba, dar vremea care-mi face figuri ma impiedica sa fac poze si atunci prefer sa sar si sa tzopai prin ploaie, in semn de revolta!
Si totusi, de cateva ori am avut noroc si nimic nu m-a mai revoltat. Dimpotriva...


  















27 noiembrie 2010

Busteni

Prima zapada. Nu de anul acesta, ci de anul trecut.

















Pe cea din anul acesta sper s-o vad astazi, cu conditia sa ma mobilizez si sa reusesc sa ma desprind din leneveala de sambata dimineata. Tocmai am pus la incarcat bateria camerei foto. Semn bun!
Sa speram ca si imaginea primei zapezi va fi cea sperata, caci cea de anul trecut a fost un vis frumos. Si real pe deasupra!

23 noiembrie 2010

Sighisoara

Cu un ardelean get-beget in familie, mare iubitor de istorie si de traditie in general, copilaria mea n-avea cum sa rateze plimbarile prin Cetatea Sighisoarei.
Intamplarea face insa ca intre ultima plimbare cu tata, cea din studentie din timpul Festivalului Medieval si cea mai recenta, care sta si prefata la fotografiile de mai jos, sa fi trecut multi ani.
Ce am regasit insa dupa acesti multi ani? Multa decenta, curatenie si un spirit nu musai ardelenesc, ci mai degraba unul german inca foarte persistent. ...Un weekend de vis, o rememorare a plimbarilor de demult si-o promisiune de revenire. Cat mai curand.


























21 noiembrie 2010

Vama Veche

Cand eram prin facultate si vroiam sa ma distrez, tata-mi spunea deloc zambind ca "am s-ajung in Vama Veche cand oi fi pe banii mei"!
Intre timp am crescut si am ajuns pe banii mei si spre disperarea lui, ma tot duc in Vama, ca in acel loc in care n-am avut voie multa vreme. Ma duc acolo de drag, pentru sentimentul de libertate pe care-l am cand ajung si pentru acea descatusare a omului care face ceea ce-si doreste.

Mai jos e prima iesire din an, de 1 mai. :))































19 noiembrie 2010

Vulcanii Noroiosi

Un peisaj lunar, chiar la noi in Romania, langa Buzau, la o aruncatura de bat! Un miracol al naturii spre care, din cand in cand - prea rar as zice - ma intorc.











Si ceva verde, undeva alaturi...